به گزارش قدس آنلاین، دکتر جهانبخش یوسفی اظهار داشت: افزایش موارد مراجعه و بستری در بخش بیماران تنفسی در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، بیانگر تند شدن شیب منحنی موارد مبتلا به این قبیل بیماری ها در استان است.
وی سرماخوردگی، کرونا و آنفلوانزا را سه بیماری تنفسی با بیشترین میزان شیوع در این مدت برشمرد و اضافه کرد: بیشترین بیماران در بین این سه دسته را آنفلوآنزا در بر می گیرد.
بیماری آنفلوانزا یک بیماری تنفسی حاد واگیر با منشأ ویروسی است که در تمام طول سال رخ میدهد اما معمولاً بیشترین زمان فعالیت آن در ماههای سرد سال است. ویروس آنفلوانزا از راه هایی مانند پخش ذرات ریز تنفسی فرد آلوده در هوا از طریق عطسه یا سرفه و تماس با سطوح آلوده به ویروس توسط بیمار آلوده بدون علامت و یا دارای علامت، به سایرین منتقل می شود.
مدیر بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر اهمیت مقابله موثر با بیماری آنفلوانزا مخصوصا در فصول سرد سال، ادامه داد: با افزایش مبتلایان به آنفلوانزا با شروع فصل سرما، رعایت دستور العمل های بهداشتی الزامی است که شستشوی دست ها، زدن ماسک، عدم حضور غیرضروری در محل های پرازدحام، دست دادن و رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک متر، از مهمترین راه کارهای پیشگیرانه است.
وی واکسیناسیون در برابر بیماری آنفلوانزا در گروه های پرخطر از قبیل مادران باردار، کارکنان بخش های بهداشت و درمان، سالمندان و افراد دارای بیماری های زمینه ای ساکن در مراکز نگهداری را ضروری دانست.
یوسفی یادآور شد: واکسیناسیون برای این گروه ها به صورت رایگان است که با مراجعه به پایگاه ها و خانه های بهداشتی در روستاها انجام می گیرد و یا همکاران ما با مراجعه به سراهای سالمندان و مراکز نگهداری از کودکان بی سرپرست نسبت به تزریق واکسن اقدام می کنند.
وی تب و لرز، درد عضلانی، درد مفاصل، سردرد، خستگی، سرفه، ناراحتی گلو، آبریزش یا گرفتگی بینی، تهوع، استفراغ و اسهال را از جمله علایم بیماری آنفلوانزا بیان کرد و افزود: بیمارانی که دارای علایم خفیف هستند با استراحت در منزل، مصرف سوپ و مایعات گرم، استامینوفن و داروهای خانگی می توانند نسبت به کنترل بیماری خود اقدام کنند اما بیماران دارای تنگی تنفس، کم خوراک، سردردهای شدید و تب بالا باید به پزشکان در مراکز بهداشتی درمانی سطح استان مراجعه کنند.
مدیر بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه دفع ویروس در افراد بالغ بین سه تا پنج روز بعد از بروز نشانه های بالینی بیماری و در کودکان تا هفت روز بعد از آن ادامه دارد، اضافه کرد: افراد بیمار میتوانند یک روز قبل از شروع علائم و پنج تا هفت روز بعد از آن و کودکان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی به مدت بیشتر و گاهی تا ۲۱ روز آلودهکننده باشند.
یوسفی در خصوص تزریق واکسن آنفلوانزا نیز گفت:افراد دارای حساسیت شدید به تخممرغ، ابتلا به یک بیماری حاد با یا بدون تب و با حساسیت به واکسن آنفلوآنزا از تزریق این واکسن خودداری کنند.
ویروس آنفلوانزا میتواند بر روی سطوحی مانند دستگیره های در و میز تا ۴۸ ساعت زنده بماند.
نظر شما